Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2013

Stigla katarska delegacija u Hrvatsku: Interesa ima, ali ništa konkretno nije dogovoreno

Napokon bi se mogle početi realizirati dugo najavljivane investicije iz Katara. U Banskim dvorima ministar energetike i industrije Katara Mohammed Bin Saleh Al-Sada i hrvatski ministar gospodarstva Ivan vrdoljak potpisali su Memorandum o suglasnosti u području energetske tehnologije...

To je preduvjet za gradnju terminala za ukapljeni plin na Krku, koju bi Katarani trebali financirati.

Katarski ministar energetike Al-Sada istaknuo je nakon sastanaka s premijerom Milanovićem da su sva vrata međusobnog partnerstva s Hrvatskom otvorena. Ministar Vrdoljak Katarcima je predstavio i druge projekte poput istraživanja nalazišta nafte i plina u Jadranu te Jadransko-jonskog plinovoda.

Posjet visoke delegacije Države Katar pokazuje da je Hrvatska korak bliže svome cilju da postane energetsko čvorište regije, izjavio je ministar Vrdoljak nakon susreta s katarskim ministrom. Vrdoljak smatra da danas potpisani Memorandum otvara vrata budućim konkretnim projektima. Ministar Vrdoljak kaže kako je Hrvatska na putu da građanima i industriji osigura pouzdanu opskrbu energentima po povoljnoj cijeni.

Katarski ministar Al-Sada rekao je kako mu je drago što je ovaj susret potvrdio da hrvatska i katarska strana dijele puno vrijednosti te da je to dobar temelj za daljnju suradnju. Na pitanje je li Katar zainteresiran za gradnju i financiranje LNG terminala, odgovorio je da danas ide na Krk te da će sagledati sve parametre projekta, a potom vidjeti što i kako dalje.

Gospodarsko izaslanstvo Katara posjetilo je Hrvatsku i u lipnju. Razgledali su zemljište u Omišlju predviđeno za gradnju LNG terminala. Uz terminal za ukapljeni plin, zanimao ih je projekt plinske elektrane i magistralni plinovod.

Hrvatsko izaslanstvo bilo je u Kataru prije godinu dana. Katarci su tada pokazali zanimanje i za druge projekte u energetici, poput hidroelektrana, te za projekte u turizmu, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram