Zatvori
Poslovni Puls
03/12/2013

Crna Gora se zbog izgradnje autoceste zadužuje za 800 milijuna eura

Vlada Crne Gore se, prema predloženom proračunu za narednu godinu, za financiranje izgradnje autoceste Podgorica – Kolašin može zadužiti kod kineske EXIM banke ili druge financijske insititucije do 800 milijuna eura...

"Od tog iznosa 100 milijuna eura će biti efektivno u narednoj godine. Preostala sredstva za financiranje potrebe izgradnje autoceste postat će efektivna prema dinamici izgradnje, što će biti definirano za svaku godinu godišnjim zakonima o proračunu”, navodi se u Prijedlogu zakona o proračunu za narednu godinu koji je Vlada usvojila na sjednici u četvrtak.

Prema predloženom zakonu, Vlada će potpisati kredite aranžmane ili će postati efektivni, u iznosu do 68 milijuna eura, prenose crnogorski mediji.

Vlada će u toku naredne godine potpisati kreditne aranžmane sa Bankom za razvoj Savjeta Europe za projekt Unaprijeđenja obrazovanja u iznosu do deset milijuna eura, kao i dva sa Europskom investicijskom bankom (EIB) za projekte Rekonstrukcije cesta i mostova i Vodoopskrbe i otpadne vode, oba također do deset milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram