Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2013

Blamaža: Nema ponuda za privatizaciju Croatia Airlinesa?

Sinoć u ponoć istekao je rok za dostavu pisma namjere za kupnju 49 posto dionica Croatia Airlinesa. Prema dostupnim informacijama u Centar za restrukturiranje i prodaju, koji je raspisao natječaj, nije stigla niti jedna ponuda, piše u četvrtak Jutarnji list...

Sugovornici Jutarnjeg u srijedu su tvrdili kako postoje usmena uvjeravanja iz indonezijske aviokompanije Garuda da će njihova ponuda ipak stići u Zagreb.

U četvrtak će se u CEP-u održati sastanak Povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima na kojem će nadležni ministri odlučiti što dalje kad je riječ o ovom natječaju. Prema našim informacijama, ako ne stigne niti jedna ponuda, najvjerovatnije će se natječaj produljiti za daljnjih mjesec dana.

Kao izgledni kandidati za kupnju CA uz Garudu su se spominjali China Southern Airlines, turski Turkish Airlines, Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bez obzira na rezultat natječaja, Croatia Airlines će nastaviti s provedbom svog plana restrukturiranja, ali ako ne bude strateškog partnera, vlastitim sredstvima će morati sudjelovati u njegovu sufinanciranju u visini od 100 milijuna eura.

Prema financijskim rezultatima za prva tri kvartala ove godine, restrukturiranje kompanije ide jako dobro. U tom razdoblju tvrtka je ostvarila dobit od 20,3 milijuna kuna te ukupan pozitivan pomak od 30,2 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram