Zatvori
Poslovni Puls
22/11/2013

Kraj štrajka, od sutra sve normalno u Zračnoj luci Zagreb

Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je svojim rješenjem privremenu mjeru zabrane daljnjeg provođenja štrajka na području Zračne luke Zagreb d.o.o., Zračne luke Zagreb Trgovina d.o.o. i Zračne luke Zagreb – Ugostiteljstvo d.o.o...

Navedena privremena mjera na snazi je do pravomoćnog okončanja postupka radi utvrđivanja štrajka nezakonitim, zabrane njegova organiziranja i provođenja koji se vodi pred Županijskim sudom u Velikoj Gorici. Privremena mjera podrazumijeva trenutačni prekid štrajka.

Nakon primitka rješenja Županijskog suda u Velikoj Gorici Zračna luka Zagreb započela je pripreme za ponovnu uspostavu svih procesa i otvaranje zračne luke. S obzirom na to da su zrakoplovni prijevoznici za danas, 22. studenoga 2013. već organizirali prijevoz iz alternativnih zračnih luka te o tome obavijestili putnike, danas se ne može očekivati normalizacija prometa prema uobičajenom redu letenja. Ona se očekuje od subote, 23. studenoga 2013. u 00.00 sati.

Sindikalist Mladen Mesić istaknuo je kako radnici neće dopustiti da se njihova prava "prebrišu gumicom". Ustvrdio je kako ne pregovaraju za veća prava nego za ljudsko dostojanstvo i "ništa više ni manje od onoga što imaju ostali radnici u Hrvatskoj". Komentirajući odluku Uprave da radnicima neće platiti vrijeme provedeno u štrajku, Mesić je poručio da su zaposlenici u štrajku donijeli odluku "da se Upravi ne isplati plaća".

Jučer je otkazano 60 letova, što za Zračnu luku znači gubitak od gotovo 900.000 kuna. Radnici su prema rasporedu dežurali na svojim radnim mjestima, ali nitko nije radio, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram