Zatvori
Poslovni Puls
06/02/2015

Pleso početkom godine bilježi snažan porast broja putnika

Međunarodna zračna luka Zagreb vrlo je uspješno započela 2015. godinu, s nastavkom rasta broja putnika i zračnog prometa te najavama novih zrakoplovnih prijevoznika, od kojih je posebno zanimljiva najava zrakoplovnog prijevoznika SkyGreece Airlines, koji će od 22. lipnja ove godine izravnim letom povezivati Zagreb i Toronto...

Ovaj će novi izravni let za Toronto jače povezati Zagreb i Hrvatsku s Kanadom te, uz očekivane prednosti za turistički sektor, pridonijeti i boljoj povezanosti poslovnog sektora dviju država. Spomenuta je linija rezultat suradnje Međunarodne zračne luke Zagreb, Kanadsko-hrvatske poslovne mreže (CCBN), Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice i prijevoznika SkyGreece Airlines, a sve su uključene strane prepoznale brojne zajedničke interese i dijele viziju važnosti uvođenja izravnog leta između Zagreba i Toronta.

„Zadovoljstvo mi je što mogu potvrditi kako su se isplatili naši napori u području privlačenja novih zrakoplovnih prijevoznika i otvaranju novih destinacija te u nastavku rasta broja putnika. Tako je Međunarodna zračna luka Zagreb u siječnju zabilježila rast broja putnika od 11 posto“, izjavio je Bruno Mazurkiewicz, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb te potvrdio i kako radovi na izgradnji novog putničkog terminala idu prema planu.

Za očekivati je kako će se ovaj pozitivan trend rasta broja putnika i destinacija nastaviti i u narednim mjesecima i pridonijeti pozicioniranju Zagreba kao regionalnog čvorišta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram