Zatvori
Poslovni Puls
20/11/2013

Zbog štrajka Croatia Airlines će svoje putnike iz Zagreba prevoziti autobusom do Splita

Croatia Airlines obavještava putnike da će štrajk zaposlenika Zračne luke Zagreb, koji je najavljen od četvrtka, 21. studenoga u 10 sati do petka, 22. studenoga 2013. u ponoć, uzrokovati poremećaje u planiranom letenju...

Zbog toga će zrakoplovi Croatia Airlinesa u razdoblju štrajka letjeti prema izmijenjenom redu letenja. Na najvećem broju letova u domaćem i međunarodnom redovitom prometu promijenjena su polazišta, odnosno odredišta, dio letova tvrtka je morala otkazati, a otprilike trećina planiranih letova obavit će se kako je i planirano.

Najveće poremećaje u planiranom putovanju osjetit će putnici, koji su u razdoblju štrajka trebali krenuti na putovanje iz ZL Zagreb u europska odredišta. Njima će se na dan planiranog putovanja osigurati zemaljski (autobusni) prijevoz do Splita, a zatim let zrakoplovima Croatia Airlinesa do njihovih krajnjih odredišta.

Isto tako, letove koji su u razdoblju štrajka trebali završiti u ZL Zagreb kompanija će najvećim dijelom preusmjeravati u Zračnu luku Split, a putnici će se zatim prevoziti do Zagreba zemaljskim prijevozom (autobusima).

Popis svih planiranih, otkazanih i promijenjenih letova za četvrtak, 20. studenoga 2013., kao i informacije o zemaljskom prijevozu u ZL Split i iz nje, objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr.

Izmijenjeni reda letenja za petak, 21, studenoga 2013., također će biti objavljen na web stranicama tvrtke danas oko 18 sati.

Informacije o svom letu putnici mogu dobiti i u Kontakt centru Croatia Airlinesa na telefone (+385 – 1) 6676-555 i 062 – 500 505. Radno vrijeme Kontakt centra bit će produljeno u razdoblju štrajka i djelatnici će biti na usluzi od 8 do 20 sati.

Svi putnici, koji su kartu kupili do danas, moći će je besplatno zamijeniti za neki drugi let Croatia Airlinesa na istoj liniji i to u razdoblju od 6 mjeseci od datuma polaska na originalnoj karti.

U slučaju da putnik odustane od putovanja i zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:

- potpuni povrat novca za neiskorištene karte

- djelomični povrat za djelomično iskorištene karte

- potpuni povrat novca uvećan za 5 posto neto tarife. U tom slučaju ne isplaćuje se novac, nego se izdaje vrijednosni dokument (MCO) koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa, priopćili su.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram