Zatvori
Poslovni Puls
19/11/2013

Britanski EasyJet bilježi rast neto dobiti na 398 milijuna funti

Britanska niskobudžetna zrakoplovna kompanija u utorak je izvijestila o skoku godišnje dobiti zahvaljujući povećanoj potražnji za letovima diljem Europe, kojom će ublažiti utjecaj viših troškova...

U poslovnoj godini koja je završila 30. rujna neto dobit poskočila je 56 posto, na 398 milijuna funti (474 milijuna eura), izvijestila je kompanija.

Dobit prije oporezivanja porasla je 50,9 posto, na 478 milijuna funti.

Prihodi su uvećani 10,5 posto i iznosili su 4,258 milijardi funti. Troškovi bez goriva poskočili su na 2,598 milijardi funti, dok su se troškovi goriva popeli na 1,182 milijardu funti.

"Kao dokaz trajnog povjerenja u budućnost poslovanja, uprava je preporučila da se 308 milijuna funti vrati dioničarima kroz kombinaciju obične i posebne dividende", navela je izvršna direktorica Carolyn McCall u priopćenju.

"Nastavit ćemo s našom strategijom ponude niskih cijena letova na privlačne destinacije i uz prijateljsku uslugu kako bismo i dalje uspješno poslovali na konkurentnijem tržištu. To znači da smo se dobro postavili za ostvarivanje održive zarade i povećanje vrijednosti za naše dioničare", dodala je.

EasyJet je u listopadu najavio da će mu godišnja dobit biti u gornjem rasponu očekivanja, navodeći kao razlog vrlo dobru potražnju za letovima tijekom mjeseca srpnja i kolovoza.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram