Zatvori
Poslovni Puls
12/11/2013

Uhićen Nadan Vidošević - evo što sve morate znati!

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan vidošević uhićen je zbog zloporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore, kojoj je na čelu već 18 godina...

Neslužbeno, Vidošević se trenutačno nalazi u društvu policije te odgovara na pitanja istražitelja. Jutros oko 7 sati uhićen je ispred tvornice Kraš. Iz te tvrtke nitko nije htio komentirati uhićenje, no procedura je - jasna, piše HRT.

Tijekom dana izvršit će se već započeti pretres impozantnog broja Vidoševićevih nekretnina. Policija ga nakon toga ima pravo zadržati 24 sata, nakon čega će ga sprovesti u Županijsko državno odvjetništvo, gdje bi ponovno trebao porazgovarati sa istražiteljima.

Iz Hrvatske gospodarske komore, na čijem je Vidošević čelu već 18 godina oglasili su se kako ovaj slučaj neće, niti smiju komentirati sve dok traje istraga, no da su spremni surađivati sa istražiteljima.

Prema prvim, neslužbenim, informacijama tužitelji su uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK upravo bio najdugovječniji predsjednik te institucije.

Podsjetimo, zbog iste afere, prije mjesec dana uhićeni su Vidoševićeva najbliža suradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički. Sumnjiči se da je Petrnel fiktivnim fakturama, uz pomoć dvojice suosumnjičenika, izvukla 32 milijuna kuna. Prijeti joj 10 godina zatvora. Peternel je najvjerojatnije progovorila i o Vidoševićevoj ulozi u ovom slučaju.

Trećeoptuženi Igor Premilovac brani se sa slobode. On je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram