Zatvori
Poslovni Puls
08/11/2013

Coca-Cola u Kinu ulaže 4 milijarde dolara

Američki prehrambeni div Coca–Cola najavio je da će između 2015. i 2017. u Kinu uložiti više od četiri milijarde dolara i izgraditi nove pogone kako bi parirao konkurenciji koja nagriza njegov udio u 69 milijardi dolara vrijednom tržištu bezakolholnih pića u toj zemlji...

Nova investicija nadovezuje se na četiri milijarde dolara koje je najveći proizvođač pića u svijetu predvidio za Kinu u razdoblju od 2012. do 2014., kazala je glasnogovornica Sharolyn Choy, potvrđujući današnje Bloombergovo izvješće.

Coca-Cola je spremna surađivati i s kineskim poduzećima, dodala je Choy. Analitičari napominju da bi time kompanija mogla iskoristiti sve izraženiju sklonost Kineza biljnim čajevima i zdravijim napicima.

Kineski potrošači sve se više opredjeljuju za zdravije alternative u segmentu prehrambenih proizvoda, što je zakočilo uzlet lanaca brze hrane kao što su McDonald's i KFC-ov Yum Brands.

Coca-Cola i dalje je vodeći proizvođač napitaka u Kini. Prošle su godine držali 16 posto tržišnog udjela iskazano ukupnim obujmom, u odnosu na 16,6 posto koliko je njihov tržišni udio iznosio prije pet godina, pokazuju podaci tvrtke za istraživanje tržišta Euromonitor.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram