Zatvori
Poslovni Puls
01/11/2013

Dobre vijesti: Mobitele i tablete ćemo napokon moći koristiti i u zrakoplovima!

Nakon što su se putnici godinama žalili na zabranu korištenja elektronskih uređaja tijeom letova, američka Federalna uprava avijacije odlučila je konačno ukinuti ovu zabranu...

Ovo znači da će putnici moći koristiti svoje smartphone, tablete i druge elektroničke uređaje na zrakoplovima.

"Putnici će moći čitati e-knjige, igrati videoigre i gledati filmove na svojim uređajima u svim fazama leta", priopćila je ova agencija.

FAA je odredila kako avioprijevoznici mogu sigurno proširiti upotrebu elektroničkih uređaja tijeokom leta i već dostavlja vodiče za implementaciju. Implementacija će varirati ovisno o avioprijevozniku, ali agencija tvrdi kako će do kraja ove godine veliki broj aviokompanija prihvatiti ovu uredbu.

Uređaji se moraju nalaziti u pretincu u sjedištu tokep, polijetanja i slijetanja, a mobilni telefoni moraju biti prebačeni na avionski režim, odnosno ne mogu biti korišteni za glasovnu komunikaciju, budući da su svi telefonski pozivi tijekom leta i dalje zabranjeni.

Moguće je koristiti Wi-Fi usluge (ukoliko postoje u avionu), kao i Bluetooth dodatke.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram