Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2013

Karlovačka pivovara dobila novu predsjednicu Uprave

Branka Slaveska bit će nova predsjednica Uprave Karlovačke pivovare. Na toj poziciji naslijedit će Alexandera Gerschbachera koji je na čelu Karlovačke pivovare bio od srpnja 2010. godine...

Nova predsjednica Uprave Branka Slaveska preuzet će dužnost 1. prosinca 2013. godine, a na današnjoj konferenciji za medije predstavio ju je sadašnji predsjednik Uprave Alexander Gerschbacher, poželjevši joj sve najbolje u njezinoj novoj ulozi.

Branka ima široko iskustvo u industriji pića uključujući strateško planiranje i razvoj poslovanja. U kompaniji HEINEKEN radi od 2006. godine. Prije dolaska u Karlovačku pivovaru, bila je direktorica provedbe prodajnih aktivnosti u kompaniji Heineken Rusija. Radila je i u kompaniji Heineken Bjelorusija gdje je bila direktorica prodaje i distribucije. Prije toga, radila je za HEINEKEN-ovu regiju Središnje i istočne Europe kao rukovoditelj razvoja kanala.

Tijekom karijere, Branka je radila i za vinariju Tikveš u Makedoniji te u Pivari Skopje. Branka Slaveska rođena je i odrasla u Makedoniji. ‘’Biti predsjednica Uprave novi je izazov u mojoj karijeri i veselim se tome. Karlovačka pivovara je uspješna kompanija s dugom tradicijom i odličnim brendovima poznatima i izvan Hrvatske. Kao predsjednica Uprave nastavit ću raditi na snažnim temeljima koje kompanija ima i dat ću sve od sebe kako bismo dodatno unaprijedili poslovanje'', rekla je Branka uoči preuzimanja pozicije.

Protekle tri godine na čelu Karlovačke pivovare bio je Alexander Gerschbacher. Tijekom njegova mandata Karlovačka pivovara je 2011. godine na tržite uvela Karlovačko Radler čime je otvorila novu zanimljivu kategoriju hrvatskim potrošačima, a taj su primjer kasnije slijedile i ostale hrvatske pivovare. Uvođenjem Karlovačkog crnog piva i cjenovno povoljnijeg pivskog brenda Sokola, Karlovačka pivovara potvrdila se i kao kompanija koja razvija svoj portfelj. Za vrijeme Alexanderova mandata pivovara je modernizirana kroz ulaganja u varionicu, novu liniju za punjenje i fermentore. Alexander će karijeru nastaviti vodeći komercijalne poslove u HEINEKEN-ovoj operativnoj kompaniji u Vijetnamu, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram