Zatvori
Poslovni Puls
29/10/2013

Milanović prošle godine: Na "Doing Business" popisu narasti ćemo za deset mjesta

Danas objavljeni "Doing Business" popis Svjetske banke o globalnoj konkurentnosti uvjeta poslovanja pokazao je kako Hrvatska nije postigla baš ništa da poduzetnicima olakša poslovanje...

U odnosu na prošlogodišnji popis Hrvatska je pala za 5 mjesta i sad je 89. na "Doing Business" popisu zemalja s najboljim uvjetima poslovanja.

Od zemalja u regiji ispred Hrvatske plasirane su Slovenija, na 33. mjestu, dok je Crna Gora na 44., Bugarska na 58., Rumunjska na 73., a Kosovo na 86. mjestu.

Odmah iza Hrvatske, na 90. mjestu, plasirana je Albanija, dok je Srbija na 93., a Bosna i Hercegovina na 131. mjestu.

Sve ovo težak je udarac za Vladu premijera Zorana Milanovića koji je prije godinu dana ambiciozno najavljivao dramatično poboljšanje uvjeta poslovanja u Hrvatskoj.

"Cilj moje Vlade je da za tri godine ako dočekamo kraj mandata....mi po kriterijima 'Doing business in Croatia'....narastemo za nekoliko desetaka mjesta....To je cilj vlade", rekao je Milanović u Saboru prije godinu dana.

A dogodilo se suprotno...

Hrvatska je još uvijek u recesiji, poduzetnici posluju teže nego ikada prije, a ministar Slavko Linić i dalje povećava porezno opterećenje kako bi pokušao zakrpati sve veću rupu u državnom proračunu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram