Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2013

Vrdoljak: Dodatno ćemo smanjiti prihode HGK-a

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je da Vlada do kraja mandata Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) planira smanjiti prihode barem za isti iznos za koji je to učinila na početku mandata, odnosno za trećinu...

Upitan nakon otvaranja novih Plivinih pogona je li afera izvlačenja novca iz HGK, za što je osumnjičena pročelnica ureda predsjednika HGK, napokon označila trenutak da se preispita uloga Komore i njezino financijsko poslovanje te što će Vlada učiniti, Vrdoljak je odgovorio da će napraviti ono što je Vlada odlučila na početku mandata.

Tada je, kako je podsjetio, za trećinu smanjila prihode HGK, odnosno rasteretila gospodarstvo za obveze prema Komori za 33 posto. Istaknuo je da je cilj do kraja mandata provesti barem još jedno takvo smanjenje. Dodao je da Vlada ne želi funkcije koje Komora obavlja za hrvatsko društvo i gospodarstvo ukinuti u cijelosti jer HGK, kako je rekao, radi i dosta pozitivnih stvari.

"Napravit ćemo ono što je Vlada rekla na početku mandata: trećina odmah, trećina do kraja mandata i dogovoriti s Komorom što Vlada očekuje od nje sukladno mreži gospodarske diplomacije koju radimo i ciljevima u Hrvatskoj", rekao je Vrdoljak.

Dodao je da ne zna kad će više lopovi i kriminalci naučiti lekciju da se u Hrvatskoj više ne smije krasti i korumpirati.

"Pa premijeri su završili u zatvoru, kao i zamjenici, ministri, predsjednici uprava i onda si netko dozvoli da i dalje krade. Oni koji kradu, moraju u zatvor, jučer, danas i sutra, a i oni koji danas o tome razmišljaju, moraju se informirati o tome da lopovi završavaju u zatvoru", istaknuo je Vrdoljak odgovarajući na pitanja novinara o aferi u HGK, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram