Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2013

Nogometaši BiH plasmanom na SP u Brazilu pomažu i lokalnoj ekonomiji

Plasman nogometaša reprezentacije BiH na SP u Brazilu je vjetar u leđa lokalnoj ekonomiji, ali i pozitivan za imidž države u svijetu, objašnjava analitičar Erol Mujanović u komentaru za AlJazeeru Balkans...

Mujanović objašnjava da će "Zmajevima" biti zahvalni ne samo bosanskohercegovački navijači, već i tvrtke diljem Bosne i Hercegovinee.

Za početak, profitirat će prijevozničke tvrtke i turističke agencije jer se očekuje da će od 5.000 do 10.000 Bosanaca i Hercegovaca otići na daleko putovanje u Brazil. Od ovih putovanja zaradit će i javni sektor, na primjer od naplate aerodromske pristojbe.

Gledanje utakmica Svjetskog prvenstva u ugostiteljskim objektima i konzumacija proizvoda koji se tu nude donijet će vlasnicima rast prihoda. Oni koji se odluče u vlastitom aranžmanu pripremiti "logistiku" za gledanje utakmica neminovno će pomoći industriji alkoholnih i bezalkoholnih pića, proizvodnje mesa, sira i brojnih grickalica.

Profitirat će i prodavači TV uređaja i drugih sličnih proizvoda, kao i osobe koje prodaju sve vezano uz SP, bilo da se radi o rekvizitima ili knjigama, autobiografijama igrača i slično.

Foto: Facebook

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram