Zatvori
Poslovni Puls
17/10/2013

Zamjenica Nadana Vidoševića iz HGK "izvukla" 32 milijuna kuna!?

Zdenka Peternel, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore osumnjičena je za zloporabu položaja i ovlasti. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu njoj i drugooptuženome odredio je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili, eventualno, ponovili nedjelo...

Zdenka Peternel je od 2005. do 2011. bila ovlaštena za potpisivanje računa te koordinaciju prezentacija i projekata. Sumnjiči se da je u tom razdoblju ispred HGK potpisivala fakture za usluge koje nisu isporučene i s Davorom Komeričkim iz Komore protuzakonito izvukla 32 milijuna kuna.

Istragom je obuhvaćena još jedna osoba koja nije pritvorena. Peternel se pred sucem branila šutnjom.

Iz Hrvatske gospodarske komore stiglo je priopćenje u kojem potvrđuju da je protiv Peternel pokrenut istražni postupak te kako HGK u potpunosti surađuje s nadležnim tijelima.

"Za vrijeme trajanja istrage nismo u mogućnosti komentirati navedeni slučaj. HGK će postupiti u skladu s odredbama Zakona o radu", stoji u kratkom priopćenju, prenosi HRT.

Nadan Vidošević najavio je konferenciju za medije sutra u 10 sati.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram