Zatvori
Poslovni Puls
07/10/2013

Slavko Linić ljut na privatni sektor: Dobili ste 7,8 mlrd. kuna, a niste ulagali!

Rebalans je potreban i do njega će doći prvenstveno zbog 3,3 milijarde kuna za sanaciju zdravstva, rekao je ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare...

Ministar je govorio o stanju financija i proračunu. Prihodi su manji za oko dva posto u odnosu na prošlu godinu, a rashodi se ostvaraju po predviđenoj dinamici. 2Od 1.1. do 30.9. imali smo 79,6 milijardi kuna prihoda. Kad promatramo rashode, riječ je o 92,9 milijardi, odnosno 75 posto", rekao je ministar.

Ovi podaci govore da je stanje u državnoj blagajni loše te je Vlada prisiljena na novo zaduženje. Ono se planira izdavanjem državnih obveznica ovaj ili idući mjesec.

No, ministar Linić kaže kako to novo zaduživanje neće biti na inozemnom tržištu. Najavio je i svoj put u Washington na skupštinu MMF-a i Svjetske banke gdje će se susresti s čelnicima tih dviju institucija te novim voditeljem misije MMF-a za Hrvatsku.

S konferencije za novinare uputio je i oštru kritiku privatnom sektoru. "Vlada je odradila svoj posao. Ali unatoč našim mjerama, zakazale su privatne investicije. Privatni sektor iz proračuna je dobio 7,8 milijardi kuna", kazao je Linić.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram