Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2013

Tursko "čudo" se nastavlja: Rast BDP-a od 4,4 posto u drugom kvartalu!

Gospodarstvo Turske je u drugom tromjesečju poraslo više od očekivanog, odnosno za 4,4 posto na godišnjoj razini, pokazuju danas objavljeni podaci turskog zavoda za statistiku...

To upućuje na ubrzanje rasta u odnosu na 2,9 posto iz prvog kvartala, dok je prema sezonski prilagođenim podacima, gospodarstvo poraslo za 2,1 posto u odnosu na prethodni kvartal, prenosi France Presse.

Najnoviji podaci predstavljaju dobru vijest za Tursku, budući da je ta zemlja uzdrmana krizom koja je u posljednjih nekoliko tjedana pogodila tržista u razvoju, jer su mnogi investitori iz tih zemalja povukli kapital, u očekivanju najavljenog Fedovog ukidanja monetarnih poticaja.

Turska lira je u više navrata dotakla rekordno niske razine prema dolaru, dok su dionice također zabilježile pad, usljed porasta tenzija oko potencijanog američkog napada na Siriju.

"Ovo je neosporno važan uspjeh, unatoč svim globalnim i regionalnim poteškoćama", izjavio je turski ministar financija, Mehmet Simsek.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram