Ministar turizma RH Gari Cappelli danas se stao s otpravnicom poslova veleposlanstva Turske u RH, Günay Babadogan Ertan…

Ministar Cappelli i otpravnica Babadogan Ertan razgovarali su o dosadašnjoj turističkoj suradnji Hrvatske i Turske te budućim projektima koji mogu doprinijeti još snažnijem razvoju odnosa između zemalja, posebice u području turizma.

Ministar je tom prilikom izrazio zadovoljstvo rastom broja turističkog prometa iz Turske: „U prvih šest mjeseci iz Turske je zabilježeno 14 posto više dolazaka i 25 posto više noćenja. Iako u apsolutnim brojkama turistički promet nije velik, ovo tržište ima veliki potencijal i važno nam je. Uz turiste, posebno su važni i ulagači iz Turske koji investiraju u turizam Republike Hrvatske.“

U Hrvatskoj danas posluje oko 50 turskih kompanija koje su najviše ulagale u turizam, a uz smještajne kapacitete, turski ulagači posebno su usmjereni na ulaganja u nautički turizam.

Otpravnica Babadogan Ertan istaknula je kako turski turisti uz odmorišni preferiraju kulturni i gastro turizam, a posljednje vrijeme sve veći interes pokazuju za Zagrebom, posebice u doba Adventa.