Zatvori
Poslovni Puls
12/09/2013

Indonezijski ulagači zainteresirani za luke u Rijeci i Pločama, ali i za osječku zračnu luku

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić potvrdio je danas da je više investitora zainteresirano za koncesiju za osječku zračnu luku te ocijenio da bi to dugoročno značilo spas za tu zračnu luku. ..

Mnistar Hajdaš-Dončić novinarima je nakon sjednice Vlade rekao kako je osječka zračna luka prije 30-ak dana potpisala ugovor za studiju koja je temelj za koncesiju i trebala bi biti gotova u prvom tjednu prosinca.

Nakon toga kreće natječaj, vjerojatno u dva kruga, slično zagrebačkoj zračnoj luci, za koncesioniranje potencijalnog cargo ili teretnog središta (hub) u Osijeku, rekao je ministar.

Potvrdio je i da je o koncesiji osječke zračne luke razgovarao s potencijalnim investitorom iz Indonezije, tvrtkom Global Putra, kazavši da je riječ o "vrlo jakom globalnom, logističkom, poslovnom igraču na tržištu kojem su, osim zračne luke u Osijeku, interesantne i luke Rijeka i Ploče.

"Dakle, postoji interes jer Hrvatska ulaskom u EU postaje vrlo interesantna istočnoazijskim kompanijama kao jedan mali logistički hub", ustvrdio je.

Smatra da bi davanje u koncesiju za osječku zračnu luku dugoročno značilo spas zbog vrlo male razine prometa, velike grupiranosti zračnih luka u Hrvatskoj i prekapacitiranosti.

Neki aerodromi se moraju specijalizirati. Nikad neće biti dovoljno putničkog prometa u Osijeku, tako da je strategija Ministarstva da se osječka zračna luka razvija kao cargo centar, zaključio je, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram