Zatvori
PoslovniPuls
04/03/2022

Njemačke letjelice za urbani prijevoz dobile 170 milijuna dolara

Njemački Volocopter vjerojatno je jedan od najpoznatijih svjetskih startupa koji pokušava iznaći rješenje za zračni urbani prijevoz - u slučaju Volocoptera riječ je o letjelici za vertikalno polijetanje i slijetanje, a koja je zamišljena kao zračni taksi, ali i dostavna služba za velike metropolise poput Rima, Pariza ili Šangaja.

Njemačka tvrtke danas je objavila kako je uspješno zaključila novu ulagačku rundu, vrijednu 170 milijuna dolara, a koja će im pomoći u razvijanju Volocopter usluge.

“Ovaj krug financiranja dokaz je vodeće pozicije Volocoptera na vrlo atraktivnom tržištu u nastajanju. Nastavljamo ostvarivati ​​značajan tehnički i komercijalni napredak dok radimo na oživljavanju ideje urbane zračne mobilnosti u gradovima diljem svijeta”, rekao je Florian Reuter, izvršni direktor Volocoptera.

Unatoč brojnim uspješnim testiranjima, Volocopterovi zračni teksiji još nisu zaživjeli u stvarnosti, a jedan od velikih razloga je i vrlo zamršena birokracija i nepostojanje pravnih okvira za postojanje usluge urbanog zračnog prijevoza u metropolitanskim područjima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram