Zatvori
PoslovniPuls
25/03/2022

Danski brodarski div Maersk elektrificira dio teretnog prijevoza u SAD-u

Danski brodarski div Maersk najavio je elektrifikaciju dijela svoj teretnog prijevoza u Sjevernoj Americi, što će uključivati i angažman čak 300 električnih kamiona za prijevoz teškog tereta. Sve je napravljeno u suradnji sa švedskom kompanijom Einride, čiji je Maersk dioničar.

Maersk je već ranije obećao kako će emisije ugljika u svom globalnom poslovanju svesti na nulu do 2040. godine. Rad s Einrideom pomoći će povećati kapacitete i potaknuti strategiju održivosti tvrtke, rekla je Narin Phol, regionalna direktorica tvrtke Maersk North America.

Električni kamionski prijevoz u prvoj fazi postat će dostupan u Maerskovim logističkim operacijama u LA-u, Chicago-u, Newarku i Savannahu.

Maersk Line je druga najveća svjetska kontejnerska linija po kapacitetu, prema pomorskoj istraživačkoj skupini Alphaliner, ali je nizom akvizicija resetirala svoju strategiju kako bi iz prekooceanskog prijevoznika ušla i u sektor kopnene logistike.

Tvrtka je u veljači kupila američkog logističkog operatera Pilot Freight Services kroz akviziciju vrijednu 1,68 milijardi dolara s ciljem jačanja njezine sposobnosti premještanja velikog i glomaznog tereta u Sjevernoj Americi.

Iz Maerska sada kažu kako je njihov dugoročni cilj u Sjevernoj Americi krenuti prema potpuno električnoj floti kamiona.

"Ako prva faza bude uspješna, nema razloga zašto ne bismo imali istu teretnu operaciju u svim lučkim gradovima u SAD-u", rekao je Phol.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram