Zatvori
PoslovniPuls
09/03/2022

Bivši direktor u Airbusu na čelu startupa koji sanja budućnost zračnih taksija

POVEZANE OBJAVE:

Volocopter, njemački startup koji svoje letjelice za vertikalno polijetanje želi uvesti u velike svjetske metropolitanske sredine u ulozi zračnih taksija i prijevoznika lakog tereta, dobio je novog izvršnog direktora.

Dirk Hoke, bivši direktor Airbusove obrambene i svemirske divizije, preuzet će od rujna mjesto prvog čovjeka Volocoptera, objavljeno je.

"Dolazi nevjerojatno uzbubljivo i izazovno vrijeme", izjavio je kratko Hoke za Reuters.

Prošli tjedan Volocopter je dovršio prikupljanje svježeg kapitala (153 milijuna eura) za daljnji razvoj usluge zračnog urbanog prijevoza.

"Naši investitori će nam pomoći prikupiti dodatni kapital, ukupno 500 milijuna eura, a želimo i izaći na burzu i to 2024. godine", najavio je predsjednik Volocopterovog savjetničkog odbora, Stefan Klocke.

Volocopter je osnovan još 2011. godine, a uz pomoć investitora poput Deutsche Bahna i Mercedes-Benza, dosad je osigurao investicije od gotovo 500 milijuna eura.

Bez obzira na pregršt uspješnih testiranja - Volocopterova letjelica još nigdje nije službeno angažirana. Pred kraj prošle godine Volocopter je najavio suradnju s grupom francuskih i talijanskih zračnih luka i to na projektu razvoja infrastrukture za zračni urbani prijevoz.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram