Zatvori
Poslovni Puls
24/07/2013

Teror se nastavlja: Zbog napojnice od 10 kuna ugostiteljima prijeti zatvaranje lokala!

Zbog učestalog iznošenja neistina pojedinih poreznih obveznika o radu Ministarstva financija i Porezne uprave, odlučeno je da će se sukladno članku 8. stavku 12. Općeg poreznog zakona, ubuduće objavljivati pravo činjenično stanje o postupcima kod takvih obveznika...

Objavila je to Porezna uprava koja, slijedom navedenog, objavljuje da su inspektori Porezne uprave u slučaju privremene zabrane obavljanja djelatnosti zadarskom kafiću ''Macho“ vlasnice Sanje Bake, postupili ispravno, s obzirom na to da su u blagajni zatekli višak novca, odnosno neevidentirani promet.

"Nepravilnosti u poslovanju poput ove poreznim obveznicima nisu dopuštene našim propisima. Usporedbe radi, u europskoj praksi, moramo istaknuti, postupanje poreznih vlasti daleko je rigoroznije nego u Hrvatskoj i upravo je željezna disciplina rezultat daleko veće odgovornosti poreznih obveznika. Na temelju vjerodostojnih dokumenata i novčanog iznosa koji se u trenutku nadzora nalazi u blagajni, utvrđuje se evidentirani promet. Ako se u blagajni zatekne bilo kakav višak novca, koji nije potkrijepljen vjerodostojnom dokumentacijom, i dalje će se smatrati neevidentiranim prometom te će se postupati na isti način, čak i ako je riječ o samo 10 kuna viška",  napominju iz Porezne uprave.

S obzirom na to da se tijekom nadzora ustanovilo da pojedini porezni obveznici i dalje ne izdaju račune, posebno stranim turistima, Porezna uprava moli ih da pripaze na koji način posluju i da se pridržavaju propisa kako ne bi ugrozili svoje poslovanje u jeku turističke sezone.

"S obzirom na otežani rad od pojedinih poreznih obveznika i svih neugodnosti s kojima se susreću na terenu, inspektori Porezne uprave i dalje imaju veliku potporu Ministarstva financija u obavljanju svog posla, kojeg od početka fiskalizacije izvršavaju sukladno zakonima. Naglašavamo da će se nadzor i dalje nastaviti istim, pojačanim intenzitetom diljem Hrvatske, pogotovo na Jadranu, a od 1. kolovoza i na tržnicama. Ovom prilikom zahvaljujemo građanima na aktivnom sudjelovanju u suzbijanju sive ekonomije i uvođenju reda u prometu gotovinom te ih pozivamo da i dalje prijavljuju nepravilnosti kod obveznika koji ne poštuju zakone, dok ih se velika većina pridržava", kažu i dodaju da se računi mogu provjeriti putem internetske stranice Porezne uprave http://www.provjeri–racun.hr/ provjeraracuna, a nepravilnosti prijaviti na besplatni broj telefona 0800 1001, putem rubrike „Pišite nam“ http://www.porezna–uprava.hr/bi/Stranice/Pisite–nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

"Netko bi vaš novac, namijenjen za vrtiće, bolnice i škole mogao staviti u svoj džep! Zato tražite, uzmite račun i prijavite nepravilnosti jer ''Bez računa, se ne računa“", poručuju poreznici građanima.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram