Zatvori
Poslovni Puls
16/07/2013

Linić pobijedio ugostitelje: Rast prikazanog prometa od 59 posto!

Usporedba PDV obrazaca iz svibnja ove i istog mjeseca prošle godine pokazuje da su ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane za 18,32 posto, izvijestili su danas iz Porezne uprave...

Navode kako je usporedba PDV obrazaca ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg svibnja pokazala da su fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali isporuke uvećane za 59,17 posto, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81 posto.

Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije povećane su za 18,32 posto, ističu iz Porezne uprave i pritom ocjenjuju da fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Posebno naglašavaju da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor nad primjenom odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, i to još većim intenzitetom, posebice na Jadranu.

Dodaje se da će Porezna uprava nastaviti s uvođenjem reda u prometu i suzbijanjem sive ekonomije 'unatoč ozbiljnim prijetnjama državnim službenicima i njihovim obiteljima te svim ostalim neugodnostima koje svakodnevno trpe od obveznika, koji za razliku od većine ne poštuju Zakon', stoji u priopćenju Porezne uprave. Građane opet pozivaju da i dalje račune provjeravaju putem interneta, a sve nepravilnosti dojave kontakt centru ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram