Zatvori
Poslovni Puls
09/07/2013

Gdje je zapelo: Što se to događa sa Zračnom lukom Zagreb?

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor upozorio je u otvorenom pismu Konzorciju ZAIC (Zagreb Airport International Company Limited) i Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, da nije ostvareno ništa od obaveza iz Ugovora o koncesiji za izgradnju i upravljanje Zračnom lukom Zagreb, koji su prije više od godinu dana potpisali Vlada i taj konzorcij...

Kosora zanima zašto je taj projekt ostao mrtvo slovo na papiru i tko je odgovoran za to. "Zbog čega se o tijeku, odnosno zastoju, projekta možemo samo ponegdje u medijima naići na poneku informaciju, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ne reagira", upitao je.

"Kao predsjednik zagrebačke Gradske skupštine dužan sam otvarati pitanja koja se odnose na upravljanje imovinom Grada Zagreba koji je vlasnik 25 posto Zračne luke Zagreb", ustvrdio je Kosor u pismu, dodavši da je Zračna luka Zagreb prije svega zračna luka grada Zagreba i njegovih građana, ali i cijele Republike Hrvatske i svih njezinih građana.

"Svi se možemo složiti s mišljenjem potpisnika Ugovora da je to vrlo važan projekt kojim bi se Zračna luka Zagreb razvila u važan regionalni centar koji bi mogao potaknuti investicijsku klimu i stvoriti novi zamah investiranja te je strateška vrijednost zračne luke za Grad Zagreb neprocjenjiva, ali zašto se onda čeka više od godinu dana", ističe se u pismu.

Kosor se pita može li Hrvatska zaista biti konkurentna u EU-u ako takvi kapitalni projekti stoje, a nitko ne pita zašto smo opet na pragu gubitka strateške investicije i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram