Zatvori
Poslovni Puls
28/06/2013

Sve izvjesnija prodaja Hajduka američkim ulagačima?

Predsjednik Hajduka Marin Brbić sastao se jutros s američkim ulagačima koji su silno zainteresirani za ulaganje u splitski klub...

Vijest je proteklih dana podigla Split na noge, a novi gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je kako se Hajduk neće prodati bez referenduma i pristanka svih zainteresiranih strana.

"Nema panike, nećemo žuriti. Amerikanci bi htjeli brzo, ali rekao sam im da kod nas ništa ne ide brzo, pogotovo ne prodaja Hajduka", rekao je Baldasar, piše Index.

"Sljedeći tjedan razgovarat ću s članovima Nadzornog odbora, udrugom Naš Hajduk i drugim udrugama, onda s velikim dioničarima, posebno najvećim Andabakom, i druge ću zamoliti za razgovor, a tek onda idemo na Gradsko vijeće. Ako će svi smatrati da to pametno, onda idemo na referendum. Nije normalno da se simbol grada prodaje bez referenduma. Treba vidjeti i što točno Amerikanci nude", rekao je Baldasar.

Grad ima 56 posto dionica, a Amerikanci žele kupiti 31 posto od Grada, a ostatak do većinskog paketa od velikih dioničara;  Keruma, Konstruktora... Grad želi zadržati kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu. Da bi došli većinskog paketa Amerikanci moraju uložiti oko 150 milijuna kuna, a spremni su odmah platiti i sve Hajdukove dugove, koji se kreću oko 100 milijuna kuna!

Predsjednik Hajduka Marin Brbić otkrio je kako bi Amerikanci, koje predstavljaju Michael Glover i Darren Treasure te Sead Karaselimović, željeli ući u klub već ove sezone.

"Oni žele jaki Hajduk u Europi. Izgledaju ozbiljno. Kažu da su odmah spremni s velikom financijskom injekcijom ući u Hajduk, kako bi se ojačala momčad", dodao je Brbić rekavši kako je sve na Gradu.

Prazna klupska blagajna i kredit od 30 milijuna kuna veliki su uteg Hajduku i novoj gradskoj vlasti, a nova sezona je pred vratima. Američki milijuni riješili bi puno problema, no oko Poljuda je još više različitih interesa koje prvo treba zadovoljiti, prenosi Index.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram