Zatvori
Poslovni Puls
20/06/2013

McDonald's u Hrvatskoj zarađuje sve više i više

Globalna hrana d.o.o., nositelj razvojne franšize McDonald'sa na hrvatskom tržištu, objavila je danas da su u prošloj godini ostvarili 251 milijun kuna prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 16 milijuna kuna u odnosu na godinu prije...

Ukupne investicije lani su im iznosile 45 milijuna kuna, što je daljnji rast u odnosu na 2011. McDonalds's u Hrvatskoj i u ovoj godini planira ostvariti rast prihoda i dodatne investicije.

Budući je kompanija ulagala u razvoj poslovanja, nove tehnologije i otvorenje novih McDonald's restorana, širom Hrvatske zapošljavala je nove djelatnike, pa je tako prošlu godinu završila s ukupno 1.220 zaposlenih.

Tijekom 2012. McDonald'sove restorane posjetilo je milijun posjetitelja više nego u 2011., točnije njih 14,5 milijuna.

Član uprave tvrtke Globalna hrana Pavel Pavliček izrazio je zadovoljstvo poslovnim rezultatima s obzirom da 2012. nije bila poslovno laka zbog teških ekonomskih uvjeta.

Naveo je kako su otvoreni novi McCaffée, preuredili su postojeće restorane, otvorili drugi restoran u Rijeci, zaposlili nove ljude, a sve u sklopu kontinuiranog razvoja u Hrvatskoj i plana da nastave s razvojem uzimajući u obzir trenutno gospodarsko okruženje.

Tvrtka Globalna hrana nositelj je franšize McDonald's za područje Hrvatske. Prvi McDonald's u Hrvatskoj otvoren je u veljači 1996. u Zagrebu, a danas se McDonald's Hrvatska nalazi na 20 lokacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram