Zatvori
Poslovni Puls
10/06/2013

Radna produktivnost pada na najnižu razinu oko 14:55

Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su djelatnici nesposobni za bilo kakav značajniji napor, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji čije rezultate prenosi Daily Mail...

Da bi ublažili nedostatnu produktivnost oni ubijaju vrijeme i čekaju povrat energije lutajući Facebookom ili zamišljajući ostatak dana.

Čak i najrevnije zahvaća neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14.55, a britansko istraživanje provedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina djelatnika skriva iza ekrana.

To vrijeme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima tijelo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali djelatnike koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se provjeravaju profili prijatelja na Facebookeu.

"Istražili smo vrhunce i dna tijekom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovnu razinu rada i ne dopustiti da otklizi u krajnosti", savjetuje Michael Davies iz agencije London Offices koja je provela istraživanje. Ako je u 14.55 produktivnost na mrtvoj točki, 10.26 i 16.16 su najproduktivniji trenuci dana.

U 10.26 konačno dan počinje nakon čitanja i slanja elektoničke pošte i nakon određivanja dnevnog plana rada. U 16.16 svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mjesto na vrijeme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta prije odlaska, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram