Zatvori
Poslovni Puls
26/04/2013

Najveći svjetski proizvođač bankomata širi svoje poslovanje u Srbiji

Srpska vlada je američkoj kompaniji NCR, najvećem svjetskom proizvođaču bankomata i davanju usluga u više poslova, poput financijskih, iz oblasti zdravstva, prehrane, maloprodaje, dala subvenciju od 2,6 milijuna eura na ime proširenja poslovanja u Srbiji, kojega je započela 2010. godine, kada je zaposlila 300 ljudi....

Tada je vlada svako radno mjesto subvencionirala s pet tisuća eura. S novim poticajem NCR će udvostručiti broj zaposlenih.

NCR ima u Beogradu jedan od najsuvremenijih opremljenih operativnih i informacijskih središta odakle opslužuje korisnike u Europi i sjevernoj Africi. Povećanjem broja zaposlenih usluge će se proširiti na korisnike diljem svijeta. U beogradskom odjelu u uporabi su devet jezika. Prema riječima predstavnika američke korporacije Beograd je odabran zbog visoko obrazovane radne snage, dobre infrastrukture i financijske pomoći što ju je dobila od vlade. NCR je iz vlastitih izvora uložio četiri milijuna eura.

NCR je došao u Srbiju u vrijeme kada je US steel najavljivao odlazak iz smederevske željezare, pa je to iskorišteno za dokazivanje kako američke tvrtke ne kane napustiti poslovanje u Srbiji, piše Poslovni.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram