Zatvori
Poslovni Puls
09/04/2013

VELIKA ČISTKA: Oko 10.000 zaposlenika morati će napustiti javni sektor?

Ministar prometa i voditelj Vladine radne skupine za investicije javnih poduzeća Siniša Hajdaš Dončić rekao je da su javna poduzeća dugo vremena bila "bastion kupovanja socijalnog mira"...

Naglasio je da je ubrzano restrukturiranje prioritet svim direktorima javnih poduzeća. "Koncem ove godine realno će biti vidljivi rezultati", rekao je Hajdaš-Dončić, najavljujuć odlazak oko 10.000 ljudi iz ovog dijela javnog sektora.

"Kroz restrukturiranja i promjenu politike ponašanja i poslovanja želimo stvari postaviti na prave i zdrave temelje, sačuvati osnovnu djelatnost i stvoriti trgovačka društva sposobna da budu konkurentna, da ostvaruju dobit, a ne gubitke", rekao je ministar.

Problem koji usporava restrukturiranje poduzeća su stroga europska pravila o potporama, kojih se prilikom restrukutriRanja i privatizacije treba pridržavati. Ministar je naveo primjer Croatia Airlinesa, kojeg je država sanirala pretvaranjem potraživanja u kapital.

"Dokapitalizacija Croatia Airlinesa tretira se kao državna potpora koju automatski moraju pratiti kompenzacijske mjere – otpuštanje 200 ljudi, smanjivanje flote i sl", rekao je Hajdaš-Dončić, prenosi T-Portal.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram