Zatvori
Poslovni Puls
05/04/2013

Zračna luka Dubrovnik od EU fondova traži 220 milijuna eura!

Predstavnici dubrovačke Zračne luke predstavili su Projekt obnove i razvoja Zračne luke Dubrovnik 2020., vrijedan ukupno gotovo 220 milijuna eura...

Projektom će se aplicirati prema fondovima EU, a obuhvaća građevinske projekte rekonstrukcije postojećih te izgradnje novih kolničnih konstrukcija i objekata nužnih za sigurno i nesmetano funkcioniranje zračne luke. Projektom će se proširiti postojeći kapaciteti, provest će se mjere zaštite okoliša kao i mjere koje imaju za cilj višu razinu energetske efikasnosti te nabaviti potrebna oprema i uređaji.

Predstavljajući projekt, direktor dubrovačke Zračne luke Roko Tolić je naglasio kako su se, za razliku od Zračne luke Zagreb koja je izabrala strateškog partnera i koncesijski krenula u dovršetak svoga projekta, u Dubrovniku oslonili na vlastito znanje i sposobnosti, uvjereni u dobivanje sredstava iz fondova EU.

"Uvjereni smo u dobivanje sredstava iz fondova EU jer su tijekom izrade projekta u njemu sudjelovale konzultacijske tvrtke Jaspes koje je plaćala upravo Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a to se radi samo za vrlo perspektivne objekte. Računamo na maksimalno odobreni iznos od EU-a, a ukoliko toga ne bi bilo onda ne isključujemo i traženje strateškog partnera", kazao je Tolić.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić pohvalio je projekt i vodstvo dubrovačke Zračne luke naglasivši kako je riječ o izvrsnom projektu u kojem su tri glavna naglaska sigurnost, zaštita okoliša i energetska učinkovitost. Sve ove komponente dobro su ocijenjene, a sam projekt ima visoku razinu koja omogućuje dodjelu sredstava EU. "Budući da o projektu odlučuju u Bruxellesu uvjeren sam kako će privući maksimalni iznos sredstava jer je riječ o projektu koji je od izuzetne važnosti kako za ovaj dio Hrvatske tako i za Europu", naglasio je Hajdaš Dončić. Također je pozvao da ovaj primjer slijede i ostale zračne luke.

Kroz dubrovačku Zračnu luku prošle je godine prošlo gotovo 1,5 milijuna putnika, što je i rekord od njenog osnutka 1962. godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram