Zatvori
Poslovni Puls
12/03/2013

Azerbajdžan i Hrvatska će surađivati na područjima turizma, energetike, ICT-a...

Hrvatski premijer Zoran Milanović i predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev potvrdili su u ponedjeljak u Zagrebu interes za konkretne projekte tvrtki iz obiju zemalja na području brodogradnje, turizma, ICT tehnologije, energetike i infrastrukture, priopćeno je iz Banskih dvora. ..

Sugovornici su bilateralne odnose ocijenili prijateljskima, bez otvorenih pitanja, uz perspektivu jačanja međusobne gospodarske suradnje, što je potvrđeno potpisivanjem nekoliko ugovora između vlade Hrvatske i Azerbajdžana.

Prema priopćenju, Milanović je pohvalio gospodarski napredak Azerbajdžana u posljednjem desetljeću i potvrdio interes za opskrbom hrvatskog tržišta plinom iz Kaspijskog jezera.

Alijev je hrvatskog premijera upoznao s trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u regiji Zakavkazja te s odnosima svoje zemlje sa susjedima, a Milanović je istaknuo predanost Hrvatske miroljubivom rješavanju sporova te osiguravanju političke stabilnosti u cilju dugoročnog blagostanja regije, navodi se u vladinu priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram