Zatvori
Poslovni Puls
02/12/2014

Hrvatske IT tvrtke predstavljene azerbajdžanskom tržištu

Četvrtu godinu za redom, Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel 2014, koji je danas otvoren u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana...

Na hrvatskom nacionalnom štandu, čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači se predstavljaju tvrtke Banksoft, Dekod i Poslovna inteligencija. Uz njih, na sajam su, također u organizaciji HGK, stigle i tvrtke Infobip, Infosistem, Storm grupa te Trilix, koje nisu izlagači na štandu, ali koje će održati niz poslovnih sastanaka s azerbajdžanskim tvrtkama i državnim institucijama.

Poslovne je razgovore organizirala gospodarska diplomacija Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, točnije predstavništvo RH u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, posredstvom diplomacije za izlagače i članice delegacije je, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreno osamdeset poslovnih sastanaka.

Dekod na Bakutelu nastupa već treći put, azerbajdžanskom i tržištu kaspijsko-kavkaske regije nudi rješenja u oblaku za izdavanje ulaznica i njihovu prodaju putem interneta, a nudi i cjelovita rješenja za upravljanje prodajom ulaznica i kontrolu pristupa za sportske, kulturne i turističke sadržaje. Poslovna inteligencija nudi cijeli niz analitičkih rješenja za telekomunikacije i bankarstvo, ali i rješenja za business intelligence te vlastito softversko rješenje za big data analitiku.

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, je nakon sudjelovanja na lanjskom Bakutelu, sklopila početkom ožujka ove godine ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu podršku koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Banksoft je MiliKartu prodao suvremeno softversko rješenje za mobilno bankarstvo, a sada ovdašnjem tržištu nudi niz drugih rješenja iz svog portfolija.

Infobip nudi rješenja za upravljanje SMS-om, ali i cijeli niz rješenja za telekom industriju te je jedna od najuspješnijih kompanija na svojem području u svijetu. Infosistem nudi rješenja za IT sigurnost, dokumentacijsko vođenje kapitalnih projekata i poslovnu aplikaciju za komunalne tvrtke.

Storm grupa na tržište ove regije došla je ponuditi rješenja za lijekomat za distribuciju medikamenata, kolaboracijski alat e-Hitna i vlastiti sustav za kontrolu pristupa i nadzor okoline u dana centrima Supracontrol.

Trilix je na azerbajdžansko tržište, uz svoju standardnu ponudu rješenja za bankarstvo, došao ponuditi sasvim nov sustav za upravljanjem beskontaktnim plaćanjima putem NFC-a (engl. Near Field Communication).

Ovogodišnji je Bakutel jubilarni, dvadeseti, a tijekom svoja dva desetljeća profilirao se u najznačajniji sajam telekomunikacija i informacijskih tehnologija u regiji Kavkaza i Kaspijskog jezera. U sklopu sajma održava se konferencija Internet of Things -Beyond Connectivity. Sajam završava u petak, 5. prosinca.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram