Zatvori
Poslovni Puls
04/03/2013

U novoj berlinskoj zračnoj luci nije moguće isključiti raskošna rasvjetna tijela

Iako je ove godine berlinska zima bila s najmanje sunčanih sati otkako postoje mjerenja, takvih problema nemaju na gradilištu nove berlinske zračne luke Brandenburg čiji su terminali non-stop raskošno osvijetljeni, ali ne zato kako bi se ubrzala gradnja. Svjetla, naime, nitko ne može ugasiti, prenosi list Spiegel...

"To je zato što još nismo dovoljno napredovali s našim rasvjetnim sustavom do te mjere da ga možemo kontrolirati", rekao je Horst Amann, tehnički direktor zračne luke.

Zračna luka Berlin Brandenburg, koja će biti poznata i kao zračna luka Willyja Brandta, trebala je zamijeniti stare berlinske aerodrome Tegel i Schonefeld još u listopadu 2011. Gradnja je počela u rujnu 2005.

Međutim, čitav katalog tehničkih problema, arhitektonskih pogrešaka i problema sa sigurnosnom opremom rezultirali su time da je otvorenje već dvaput odgođeno. Više se nitko od nadležnih ne usudi objaviti kada će aerodrom biti završen kako ne bi opet morali objašnjavati javnosti što je pošlo po zlu.

Cijena projekta s prvotne procjene od dvije milijarde eura narasla je na 4,3 milijarde. Jednom kada bude otvoren, aerodrom će moći prihvatiti 27 milijuna putnika na godinu, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram