Zatvori
Poslovni Puls
26/02/2013

Nizozemska bankarska grupacija kažnjena s 440 milijuna dolara zbog manipuliranja kamatnim stopama

Nizozemska grupa Rabobank bit će kažnjena s više od 440 milijuna dolara zbog manipuliranja kamatnom stopom libor, izvijestila je novinska agencija Bloomberg...

Rabobank je druga financijska grupacija u Nizozemskoj po vrijednosti bilance, a Bloomberg je izvijestio, pozivajući se na četiri izvora bliska istrazi, da bi mogla postići nagodbu s američkim i britanskim regulatorima vezano za optužbe da je pokušala manipulirati liboroma.

Londonska međubankovna ponudbena kamatna stopa libor i europska kamatna stopa euribor ključni su europski pokazatelji cijena zaduživanja za banke.

Rabobank će vjerojatno platiti između 290 milijuna funti (438 milijuna dolara), koliko je britanski Barclays platio u lipnju i 612 milijuna dolara koliko je Royal Bank of Scotland platio ovog mjeseca, objavio je Bloomberg. Kazna bi mogla biti naplaćena već u svibnju.

Nizozemska banka u korporativnom vlasništvu odbila je komentirati tu informaciju. U kolovozu je objavila da je primila nekoliko sudskih poziva i zahtjeva za informacijama o procesu utvrđivanja referentne kamatne stope u različitim zemljama, uključujući i Veliku Britaniju SAD, Švicarsku, Japan i Singapur, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram