Zatvori
Poslovni Puls
22/02/2013

Nekoć moćna Nexe Grupa podnijela zahtjev za predstečajnom nagodbom

Nexe Grupa danas je podnijela zahtjeve za pokretanje postupka predstečajne nagodbe u šest svojih tvrtki - Nexe grupa, Našicecement, Dilj, Luka tranzit Osijek, Nexe beton i Igma, a koje prema zakonu ispunjavaju uvjete za pokretanje ovog postupka...

Ti su zahtjevi podnijeti imajući u vidu otežane okolnosti poslovanja Nexe Grupe u posljednjih nekoliko tjedana, praćenih i blokadama računa nekih od tvrtki Grupe, priopćeno je iz Nexe Grupe.

Kako se navodi u priopćenju, Nexe Grupa u proteklom je razdoblju intenzivno, u suradnji s konzultantskom kućom KPMG, radila na Planu operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe, a glavnina elemenata Plana u međuvremenu je predstavljena većini vjerovnika Nexe Grupe.

Dodaje se da će se u zakonskom roku dostaviti sva obvezna dokumentacija vezana uz postupak pokretanja predstečajne nagodbe, uključujući i spomenuti Plan financijskog i operativnog restrukturiranja Grupe, čime će postati javno dostupan vjerovnicima, ali i svim zainteresiranim stranama.

Pokretanjem ovog postupka Uprava Grupe želi iskoristiti postojeće zakonske mogućnosti ubrzavanja postupaka financijskog i operativnog restrukturiranja tvrtki, posebice uzimajući u obzir veliki broj uključenih vjerovnika.

Olakšavanjem implementacije Plana operativnog i financijskog restrukturiranja Grupe, a koji bi bez ovog zakonski reguliranog postupka, zbog velikog broja vjerovnika, bio dugotrajan i neizvjestan, omogućit će se nastavak održivog poslovanja Grupe, kao i stvoriti uvjeti za premošćivanje razdoblja negativnih gospodarskih trendova u regiji u kojoj Grupa posluje, navodi se u priopćenju.

Uprava Nexe Grupe uvjerena je da će se na ovaj način u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljiti očekivanja svih vjerovnika Nexe Grupe, stabilizirati poslovanje, ali i da će se sačuvati radna mjesta, riječi su predsjednika Uprave Nexea Ivana Ergovića koje se prenose u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram