Zatvori
Poslovni Puls
13/02/2013

Nimalo impresivno: Podravka prošle godine ostvarila gubitak od 20,1 milijun kuna

Podravka je predstavila nerevidirane poslovne rezultate za prošlu godinu. Grupa Podravka prošle je godine ostvarila neto dobit bez jednokratnih stavki od 111,7 milijuna kuna, no utjecaj jednokratnih stavki od 131,8 milijuna kuna rezultirao je ukupnim gubitkom grupe Podravka u iznosu 20,1 milijun kuna...

Ukupna prodaja grupe Podravka u 2012. iznosi 3,62 milijarde kuna te je na istoj razini kao u godini prije. Neto dobit grupe bez jednokratnih stavki iznosi 111,7 milijuna kuna, što je porast za 7 posto u odnosu na 2011. Ipak, rezultat u 2012. godini pod velikim je utjecajem jednokratnih stavki koje u razini neto dobiti ukupno iznose 131,8 milijuna kuna, a ponajprije se odnose na usklađenja vrijednosti materijalne i nematerijalne imovine te otpremnine u skladu s programom zbrinjavanja viška zaposlenika. To dovodi do ukupnog gubitka grupe Podravka u iznosu 20,1 milijun kuna.

"Posljedica je to čišćenja portfelja i bilance, ali riječ je i o utjecaju promjene revizora koji su zatražili da preispitamo imovinu i neke druge stavke iz prethodnog razdoblja", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Ukupna prodaja grupe Podravka u 2012. godini iznosila je 3,6 milijardi kuna, pri čemu je prodaja prehrane i pića iznosila 2,8 milijardi kuna i smanjenja je za 1 posto, dok je prodaja farmaceutskog dijela povećana za 4 posto, na 827,4 milijuna kuna.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram