Zatvori
Poslovni Puls
11/02/2013

OECD: SAD raste, Europa stagnira, a Kina usporava

Gospodarska aktivnost u SAD-u jača, u eurozoni stagnira, dok rast u Kini i Indiji usporava, pokazali su u ponedjeljak vodeći pokazatelji Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD). U OECD-u tumače da njihov indeks vodećih pokazatelja navodi na zaključak o "učvršćivanju" rasta američkog gospodarstva...

Isto vrijedi i za Veliku Britaniju, iako pokazatelji sugeriraju nešto sporiji tempo rasta nego prije mjesec dana, konstatirao je OECD u redovnom mjesečnom izvješću o složenim vodećim pokazateljima koje se smatra pouzdanima pokazateljem aktivnosti za narednih šest mjeseci.

U Japanu i Brazilu pojavljuju se znakovi "ubrzavanja rasta", primjećuju.

Za 17 članica eurozone, te konkretno Njemačku i Italiju, vodeći pokazatelji "ukazuju na stabilizaciju izgleda rasta", dok bi u Francuskoj "rast prema očekivanjima trebao ostati slab".

Kina i Indija po svim su pokazateljima na putu rasta, ali "ispod trenda u usporedbi s pozitivnijim signalima u prošlomjesečnoj procjeni", napominje se u priopćenju.

Pokazatelji za Kanadu i Rusiju i dalje pak signaliziraju rast ispod trenda, priopćio je OECD, a prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram