Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2013

Kladionice će hrvatskim sportskim klubovima morati plaćati naknadu?

Zajedno s dužnosnicima košarkaškog, rukometnog i vaterpolskog saveza čelnici HNS-a i Udruge prvoligaša zatražili su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta potporu kod državnih institucija glede pronalaženja novih modaliteta financiranja nacionalnih liga, odnosno klubova koji u njima participraju...

"Spomenuti sportovi predstavljaju izvrsnost, jer nogomet, košarka rukomet i vaterpolo čine 80 posto ukupnog hrvatskog sporta. Važno je naglasiti da projekt financiranja fiskalno ne bi opterećivao porezne obveznike. Naša je zamisao stvaranje zakonskog okvira za dodatni namet od dva posto na manipulativne troškove u kladionicama. Tako bi se moglo privrediti oko sto milijuna kuna godišnje, a taj novac dijelio bi se prvoligaškim klubovima u četiri naša profesionalna sporta (nogomet, košarka, rukomet i vaterpolu) koja se nalaze u ponudi kladionica. Spomenuta sredstva predstavljala bi skroman financijski okvir za normalno funkcioniranje klubova, pogotovo onih iz manjih sredina", kazao je predsjednik Udruge nogometnih prvoligaša Robert Komen.

Navedeni je model financiranja u pismenom obliku već odaslan na adrese Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva financija.

"Nazovimo to prvom fazom. O načinu podjele novca između četiri sporta nismo raspravljali, jer želimo pričekati i vidjeti hoće li naš prijedlog pasti na plodno tlo. Izađu li nam ministarstva u susret, lako ćemo se dogovoriti s našim kolegama iz ostalih sportova", naglasio je Komen, javlja Slobodna Dalmacija.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram