Zatvori
Poslovni Puls
29/07/2015

Nakon turizma - košarka: Na meti turske Dogus grupe KK Zadar?

Čini se kako bi uskoro Košarkaški klub Zadar, doista, mogao dobiti strateškog partnera koji nije od jučer u zadarskom kraju. Riječ je o Dogus grupi, koja je prema informacijama Slobodne Dalmacije upravo krenula u "dubinsko snimanje", kluba iz Jazina...

Istina, nitko ne želi " ni zucnuti" na ovu temu, jer je cilj da se posao odradi u miru, međutim, izvan scene glamuroznog otvaranja marine za megajahte u šibenskoj Mandalini, upravo se moglo čuti glasno šaputanje kako bi Dogus grupa u što kraćem roku trebala postati "saveznik" zadarske košarke, piše Slobodna Dalmacija.

Ništa čudno, jer je Dogus grupa u Zadru i bližoj okolici ima dvije marine, Borik i Dalmaciju s daljnjim planovima ulaganja u turizmu, odnosno u hotel na prostoru stare tvornice Maraska, nasuprot zadarskog poluotoka.

Ferit Sahenk, vlasnik je Dogus grupe, čiji se godišnji prihodi mjere u milijardama dolara, a zapošljava 35.000 ljudi u građevinskoj industriji, bankarstvu, turizmu, nekretninama, trgovini, energetici. Između ostalog, Sahenk je suvlasnik i predsjednik upravnog odbora Garanti bank, druge najveće privatne banke u Turskoj.

U svega pet godina od dolaska u Hrvatsku, Dogus grupa je,zaključno s krajem 2014. godine, na Jadranu uložila 200 milijuna eura.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram