Zatvori
Poslovni Puls
15/01/2013

Revolucionarne promjene: Kubanci od jučer mogu slobodno putovati u inozemstvo

Kubanci od jučer slobodno putuju u inozemstvo. Vlada je ukinula izlazne vize i druga ograničenja uvedena prije pola stoljeća kako bi se spriječio odlazak ljudi nakon revolucije...

No ipak postoji "ali". Kubanci zemlju mogu napustiti samo s putovnicom koja stoji 100 američkih dolara, što je oko pet tamošnjih prosječnih plaća.

Prema novim pravilima, putovanja su odobrena i liječnicima. Oni do sada nisu mogli putovati jer su se vlasti bojale da će masovno napušatati zemlju. Slična ograničenja vrijedila su i za ostale ugledne profesije, poput znanstvenika, ali i pjesnika. Vlada i dalje zadržava pravo ograničavanja putovanja svima za koje procijeni da imaju utjecaj na nacionalnu sigurnost ili gospodarsku snagu zemlje.

Sada kada im je njihova vlada olakšala putovanje, zapreka su sve ostale - jer vrlo malo zemalja dopušta Kubancima ulazak bez vize. Uglavnom zato što su poznati po tome da kada jednom dođu, više se ne vraćaju, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram