Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2013

Rusija Srbiji odobrila kredit od 800 milijuna dolara

Srbijanski ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić potpisao je u Moskvi s ruskim ministrom financija Antonom Siluanovom ugovor o državnom izvoznom kreditu od 800 milijuna dolara za potrebe Željeznica Srbije, izvijestili su beogradski elektronički mediji...

Kredit je namijenjen za gradnju i modernizaciju željezničke infrastrukture na najvažnijim međunarodnim pravcima, te kupnju ruskih dizelmotornih vlakova, a bit će dostupan pet godina počevši od godine stupanja na snagu kreditnog sporazuma, uz fiksnu godišnju kamatu od 4,1 posto koja će se plaćati kvartalno.

Ukupna vrijednost projekata za srbijansku željeznicu procijenjena je na 920 milijuna dolara, a Srbija će morati osigurati 15 posto novca, odnosno 120 milijuna dolara. Predviđeno je da u poslovima obnove i gradnje željezničke infrastrukture u Srbiji ruske tvrtke sudjeluju u razmjeru 70 prema 30 posto.

Među projektima koje će Srbija financirati ruskim kreditom je i kupnja dizelmotornih vlakova ruske tvrtke Metrovagonmaš, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram