Zatvori
Poslovni Puls
08/01/2013

Šibensko brodogradilište za Norvežane gradi ribarske katamarane

Šibensko remontno brodogradilište Nautičkog centra Prgin do kraja ove godine izgradit će još deset katamarana za norvešku ribarsku flotu i inkasirati oko sedam milijuna eura....

Nastavak je to izvanredne poslovne suradnje započete još 2009. godine kada su Prginovi brodograditelji, u jeku krize i u jakoj konkurenciji s Kinezima, dobili priliku da za skandinavsku tvrtku “Nordic Aqua Boats AS” izgrade prva dva aluminijska katamarana. Tom prigodom položili su vrlo zahtjevan ispit i udarili temelje serijske proizvodnje ovih plovila u brodogradilištu u Mandalini.

Do sada je Remontno brodogradilište NCP-a Norvežanima isporučilo deset ribarskih katamarana, tako da će do kraja godine premašiti prvotne planove prema kojima se očekivalo da bi Šibenčani za norveške ribare izgradili 15 takvih plovila.

Pojedinačna vrijednost svakog plovila je oko 700 tisuća eura, a na njihovoj gradnji stalno će biti angažirano 40-ak brodograditelja, piše Slobodna Dlamacija.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram