Zatvori
Poslovni Puls
16/06/2016

Pulsko brodogradilište Norvežanima isporučilo servisni brod za ribogojilišta

Pulsko brodogadilište Tehnomont isporučilo je norveškom naručitelju servisni brod za ribogojilišta vrijedan više od tri milijuna eura. Izradom takvih specijaliziranih brodova osigurali su mjesto na europskom tržištu. Za Norvežane izrađuju i flotu brodova...

Postojala je opcija da brod ide morskim putem na vlastiti pogon. Međutim vlasnik je odlučio da je ovo brži i sigurniji način da dođe do Norveške, rekao je Kristija Ivančić iz Tehnomonta, javlja HRT.

Brod je dug 24 metara, a širok 11 metara, premiještat će kaveze s ribom, transportirati hranu. Zbog toga ima jake dizalice, mnogo posebne opreme, uređaja. Njegova je gradnja bila zatjevna.

Posao je ukupno vrijedan oko 10 milijuna eura. Suradnja s Norvežanima iznimno je bitna jer ta zemlja idućih desetljeća planira znatno povećati uzgoj ribe. Brodogradilište je osiguralo posao za svojih 200 radnika u sljedeće dvije godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram