Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2016

Brodosplit dobio posao izgradnje broda za polarna krstarenja

Potpisom ovog ugovora Brodosplit čvrsto napreduje u ostvarenju svih svojih poslovnih planova te poziciji nezaobilaznog Europskog brodogradilišnog sustava koji gradi vrlo složene brodove u kojima postiže visoku konkurentnost, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita. Naglasak u ovoj brodograđevnoj niši je na dodanoj vrijednosti kako za Kupca tako i za Graditelja što je i osnova uspješnog posla...

Brod će biti izgrađen u klasi LR PC6 (Polar Class 6), što će biti prvi kruzer ikada izgrađen u toj klasi u svijetu. Na svojih 8 paluba ugostit će 196 putnika u 95 kabina o kojima će se brinuti 69 članova posade. Brod će biti dugačak 107,6 metara, širok 17,6 metara. Pokretat će ga dva motora ukupne snage 4200 kW, i dostizati će brzinu od 15 čvorova.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta iz najboljih perspektiva. Na samom brodu biti će smješteni u luksuznim kabinama i apartmanima, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak.

Dizajn i sva tehnička rješenja djelo su Brodosplitovih stručnjaka koji i ovim poslom potvrđuju svoju ključnu ulogu pozicioniranju Brodosplita visoko na listi tehničkih kompetencija i graditeljske konkurentnosti.

Rok isporuke je 2019. godine, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram