Zatvori
Poslovni Puls
18/12/2012

Očekivano: S&P povisio grčki kreditni rejting

Bonitetna agencija Standard & Poor's (S&P) povisila je kreditni rejting Grčke za dugoročno i kratkoročno zaduživanje na B- sa selektivnog neplaćanja (SD) sa stabilnim izgledima...

Dodijeljeni kreditni rejting koji je za nekoliko razina viši u odnosu na prethodni je odraz činjenice da je Grčka sa 17. prosinca otkupila dio svoga duga. Grčkoj je, naime, u okviru drugog gospodarskog programa prilagodbe, Eurogrupa (ministri financija članica EU-a koje pripadaju eurozoni) odobrila zajam za otplatu duga.

"Odluku država članica eurozone o odobrenju novčane pomoći Grčkoj vidimo kao njihovu odlučnost prema ponovnoj uspostavi stabilnosti grčkih financija i očuvanju članstva Grčke u eurozoni", stoji u priopćenju.

S&P također ističe da su povisili kreditni rejting Grčke i zbog "angažmana grčke vlade da provede proračunske i strukturme prilagodbe", kako to traže i kreditori, prenosi HRT.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram