Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2012

Kina balansira gospodarstvo: Iduće godine okreće se jačanju domaće potražnje

Kina će u 2013. kao glavni prioritet postaviti jačanje domaće potražnje, objavili su državni mediji nakon završetka ključne konferencije na kojoj zemlja tradicionalno definira svoje gospodarske ciljeve.
"Jačanje domaće potražnje bit će temelj strateškog razvoja Kine u idućoj godini", prenosi u nedjelju agencija Xinhua, pozivajući se na službeno priopćenje objavljeno nakon dvodnevne konferencije...

U izvješću se također navodi da će Kina "produbiti reforme u gospodarstvu" i "odlučno promicati otvaranje u idućoj godini".

Konferencija se pozorno prati kao ključni pokazatelj vladine gospodarske politike u narednoj godini. Ove je godine održana samo nekoliko tjedana nakon redovnog prijenosa vlasti u vladajućoj Komunističkoj partiji.

U sklopu tog prijenosa koji se događa jednom u desetljeću predsjednik Hu Jintao kazao je u studenom da zemlja mora stvoriti novi gospodarski model s pojačanim naglaskom na domaće potrošače, prenosi HRT.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram