Zatvori
Poslovni Puls
17/12/2012

U Brazilu otvoren stadion za World Cup vrijedan 250 milijuna dolara

Stadion Castelao Arena u sjevernoistočnom brazilskom gradu Fortalezi postao je prvi završeni stadion na kojemu će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva 2014. godine...

Stadion u Fortalezi je službeno otvoren u nedjelju, a zajedno sa stadionom Mineirao u Belo Horizonteu, koji će biti otvoren u petak, jedini je koji je dovršen u postavljenom roku, odnosno do kraja ove godine. Na njemu će se igrati i utakmice Kupa konfederacija sljedeće godine.

Stadion u Fortalezi potpuno je obnovljen, te je za njegovu izgradnju potrošeno oko 250 milijuna dolara, a kapacitet mu je sada 67,000 mjesta.

Svečanosti otvaranja nazočila je i brazilska predsjednica Dilma Rousseff.

Na stadionu u Fortalezi igrat će se šest utakmica na SP-u 2014. godine, uključujući jednu utakmicu Brazila u prvom krugu, jednu utakmicu osmine finala i jedno četvrtfinale.

Međunarodni nogometni savez za preostale je stadione na kojima će se igrati Kup konfederacija pomaknuo krajnji rok za dovršetak radova na ožujak sljedeće godine, do kada bi trebali biti završeni stadioni u Brasiliji, Recifeu, Rio de Janeiru i Salvadoru de Bahiji, dok bi svi drugi stadioni trebali biti završeni do kraja 2013. godine.

Uz kašnjenje radova na stadionima, FIFA je kritizirala Brazil i zbog kašnjenja u izgradnji novih zračnih luka i prometnica uoči velikog sportskog događaja koji ga očekuje 2014. godine, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram