Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2012

S&P prijeti: Velika Britanija gubi AAA kreditni rejting?

Rejting agencija Standard & Poor's snizila je prognozu za vrhunski, AAA kreditni rejting Ujedinjenog Kraljevstva sa stabilne na negativnu, zbog rizika od usporenog gospodarskog rasta...

U toj agenciji procjenjuju da je otprilike 30 posto šanse da Britanija izgubi svoj vrhunski rejting, što bi bilo neugodno na ministra financija Georga Osbornea, koji je stekao ugled zbog osnaživanja britanskih javnih financija.

"Revizija prognoze odražava naše stajalište da bismo mogli sniziti britanski rejting u iduće dvije godine, ako se fiskalna izvedba pogorša više nego što to očekujemo. Vjerujemo da bi do toga moglo doći ponajviše zbog zakašnjelog i neravnomjernog gospodarskog oporavka ili slabljenja političke predanosti konsolidaciji situacije", navodi se u priopćenju S&P-a.

Druge dvije najveće svjetske rejting agencije - Moody's i Fitch - već su ranije snizile procjenu kreditnog rejtinga Britanije na negativnu, prenosi HRT.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram