Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2012

Ovdje nešto ne štima: Na skijanje ide 30 posto više Hrvata nego lani!?

Čini se da ekonomska kriza nije pogodila ljubitelje skijanje kojih je lani na inozemnim skijalištima bilo preko 200.000, a ove godine brojka bi mogla biti ista, ako ne i veća..

Prema podacima hrvatskih turističkih agencija, ove će godine na skijanje krenuti najmanje 200.000 Hrvata, piše Jutarnji list.

Iz agencije Kompas kažu da je prodaja skijaških aranžmana u odnosu na prošlu sezonu trenutačno bolja za oko 30 posto, a brojke se mijenjaju iz dana u dan. "Prema našoj procjeni, već je oko 50 posto građana, ljubitelja skijanja odučilo gdje će na skijanje, a više od 40 posto njih i uplatilo tj. rezerviralo svoje aranžmane. Hrvate skijaše nije zahvatio trend last minuta i oni svoje aranžmane rezerviraju na vrijeme, znajući da sve ide u gotovo jedan skijaški tjedan. Ove sezone to je od 5. do 12. siječnja te su kapaciteti ograničeni", rekli su agenciji Kompas.

Omiljena europska skijaška destinacija i dalje je Austrija kamo na skijanje odlazi oko 60 posto Zagrepčana, dok su Italiji sklonije županije s mora, a slijede ih Slovenija i sve popularnija, ali i najudaljenija Francuska. Ove je godine iznimno popularna destinacija Kals, kažu u Kompasu, novo skijalište u istočnom Tirolu s trenutačno najluksuznijim apartmanima u Austriji.

Skijaški aranžmani su uglavnom obiteljski, a mlađa populacija preferira skijališta u Francuskoj, kamo najčešće odlaze autobusom, i to u ožujku.

Sve su popularniji i skijaški aranžmani u Bosni i Hercegovini, točnije na sarajevskoj Jahorini. Za one koji se ipak odluče skijati u Hrvatskoj, tu su Sljeme, Bjelolasica ili neka od skijališta u Gorskom kotaru poput Platka, Begova Razdolja i Čelimbaša.

Foto: skigrouptrips.com

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram